• Dobro došli na stranice Lotosice d.o.o.
    Dobro došli na stranice Lotosice d.o.o.
  • Radovi na drvetu
    Radovi na drvetu
  • Drveni stalak za kancelarijski pribor
    Drveni stalak za kancelarijski pribor

Bavimo se proizvodnjom radne opreme, obradom drveta i grafičkim dizajnom

Nudimo širok asortiman proizvoda iz oblasti kojim se bavimo. Proizvodimo po evropskim standardima i garantujemo za kvalitet naših proizvoda!

Proizvodnja zaštitnih uniformi

Pogon za proizvodnju zaštitnih uniformi za sve vrste zanimanja, izradu konfekcije, program za ugostiteljstvo, posteljni program, odjeću po narudžbi, i sl

Pogon za obradu drveta

Bavimo se izradom pločastog namještaja, komadnog namještaja, drvne galanterije i drugih proizvoda od drveta po zahtjevu kupca…

Grafički dizajn

Bavimo se i grafičkim dizajnom i izradom ručno rađenih unikatnih čestitki za sve prigode i praznike, koje su izazvale veliki interes na našem tržištu zbog svoje originalnosti..

Upošljavanje osoba sa invaliditetom

micicdrfee7Udruženje "HO Lotosice” i Preduzeće za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom "Lotosice” d.o.o. ovih dana, tačnije 7.aprila, posjetili su dopredsjednica FBiH Spomenka Mičić i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Velimir Kunić. Cilj posjete bio je upoznati se sa radom i problemima Preduzeća d.oo. Lotosice kao i obezbjeđenje podrške za dalji rad.

Preduzeće Lotosice Tuzla, koje trenutno upošljava 11 radnika, uspješno djeluje već deset godina. Upošljava osobe sa invaliditetom i proizvodi uglavnom zaštitne uniforme za sve vrste zanimanja, kao i konfekciju i odjeću po narudžbi. No ono sa čime se dugo godina muče jeste nedostatak adekvatnog poslovnog prostora za širenje konfekcijske proizvodnje ali i pogona za obradu drveta sa kojom su nedavno krenuli. Rješenje ovog problema značilo bi i više radnih mjesta za osobe sa invaliditetom. Upravo ovo su i bile glavne teme o kojima su, menadžment i uposlenici razgovarali sa dopredsjednicom Federacije BiH Spomenkom Mičić i ministrom razvoja, poduzetništva i obrta Velimirom Kunićem, koji su ih nedavno posjetili u njihovim prostorijama u Tuzli. Bila je to prilika i da se gosti upoznaju sa ovim preduzećem i uvjere u složenost proizvodnje na krojenju i obradi drveta. Ministar Kunić kazao je da preduzeće Lotosice predstavlja pozitivan primjer kako se mogu rješavati problemi osoba sa invaliditetom kada, kako je rekao, te osobe nađu adekvatan odnos prema radu a sa druge strane da uspiju opstati na tržištu. Ministar je uočio činjenicu da je ovoj firmi, za nastavak uspješnog rada, potrebna finansijska podrška svih nadležnih institucija. Kada je riječ o ministarstvu na čijem je čelu poduzeti su i konkretni koraci.

"Sa direktoricom smo dogovorili da napravi jedan kvalitetan program da taj projekat uputi prema Vladi u Federaciji, resornom Ministarstvu a potpredsjednica Federacije će također dati podršku ovom projektu u okviru zakonskih mogućnosti”, rekao je federalni ministar razvoja i poduzetništva Velimir Kunić. "Ja sam siguran da će podržati ovaj projekat i da je ovo projekat koji treba podržati i šira društvena zajednica jer je neophodan opstanak ovakvih firmi koje zapošljavaju lica sa određenim invaliditetom. Ja sam siguran da će Federalno Ministrarstvo razvoja i poduzetništva uvažiti ovaj projekat i u skladu sa svojim mogućnostima ga podržati. Isto tako sam siguran da će ostala resorna Ministarstva na nivou Federacije BiH i Tuzlanskog kantona sagledati mogućnosti da riješe pitanje smještaja ove firme i da pokušaju razriješiti ovaj problem nabavke nove opreme koja bi sutra imala za rezultat nove proizvode koji bi se mogli plasirati u okviru elektroprivrede i rudnika”, kazao je Kunić.

Dopredsjednica Federacije BiH Spomenka Mičić, ne krijući zadovoljstvo viđenim u preduzeću Lotosice, podsjetila je na značaj primjene u praksi nedavno usvojenog Zakona o zapošljavanju invalidnih osoba . Da bi se to ostvarilo moraju se invalidne osobe školovati za određena zanimanja ali im se mora i omogućiti da sa preostalim dijelom svojih sposobnosti budu korisni članovi društva.

"Ovo preduzeće, jedna je snažna poruka, jedan snažan i važan primjer kako osobe sa invaliditetom mogu biti i korisne i odgovorne i da sa visokim stepenom kvaliteta proizvode određene proizvode”, kazala je dopredsjednica Federacije BiH Spomenka Mičić. "Naravno one ne mogu same, jer upravo ministar Kunić i ja smo danas ovdje, da na nekin način pokušamo iznaći rješenje da im se pomogne. Ova pomoć je smibolična i ona sigurno ne rješava probleme koji prate LOTOSICE, ali treba da bude poruka svim drugim institucijama, koje su zadužene za rješavanje problema, da se uključe. Zajedno možemo mnogo učiniti”, rekla je Mičić.

Preduzeće Lotosice Tuzla vrijedno radi i uposlenici ne traže milostinju nego ono što su im nadležni dužni obezbijediti. Jedino ako dobiju adekvatan poslovni prostor moći će nastaviti sa uspješnim radom i na taj način živjeti život dostojan čovjeka.

I.Smajić

(tuzlarije.net)

Jedinstvene ideje

Naša kompanija će vam prilikom svake narudžbe pružiti  na raspolaganje tim stručnjaka  koji će vam dati vid riješenja koja dosada nisu viđena i koja su jedinstvena.

Kvalitet

Bilo da se radi o obradi drveta, grafičkom dizajnu ili zaštitnoj opremi kvalitet naših proizvoda je neupitan i uvijek vrhunski.

Tačnost

Tim stručnjaka u svo poslu nam garantuje tačnost i preciznost u izradi i isporuci naručenih proizvoda.

cestotehnik mpljubace bramac elektroprivreda bih te tuzla memprom ibn sina

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.