O nama

 

o nama naslovna

KO SMO MI?

D.O.O. Lotosice preduzeće za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom, registrovano je 31.08.2004.godine, uz finansijsku podrsku Vlade TK.Osnivač preduzeća je Udruzenje »HO Lotosice», koje ima višegodišnje iskustvo u radu  sa osobama sa invaliditetom.Preduzece je nastalo kao logican slijed dogadjanja, odnosno visegodisnjeg rada na samoodrživim, edukativnim  projektima.Unutar preduzeća su razvijena tri proizvodna pogona.
    • Program krojenja i šivanja (zaštitna odjeća za različita zanimanja, konfekcija, odjeća po narudžbi, posteljni program i drugi proizvodi od tekstila po zahtjevu kupca.). Više od četiri godine smo radili lohn poslove za njemačko tržište (konfekcijske suknje, prsluke i jakne).
    • Usluge grafičkog dizajna i proizvodnje unikatnih ručno rađenih čestitki za sve prilike i za poznatog kupca (Prosječna godišnja proizvodnja je oko 14.000 komada).
    • Radionica za obradu drveta (CNC mašina) (proizvodnja proizvoda za ugostiteljstvo i turizam kao i kućanskih predmeta).
 Osnivanjem preduzeća željeli smo pokazati  i dokazati da i osobe sa invaliditetom, posebno žene sa invaliditetom, iako imaju umanjene fizičke sposobnosti , imaju svoje dostojanstvo, žele da rade i žive od svog rada,  mogu biti dobri i vrijedni radnici.Radeći više od četiri godine za njemačko trzište, pokazali smo da kvalitetom svoga rada možemo zadovoljiti i inostrano, veoma zahtjevno tržište. Kao potvrda kvaliteta našeg rada su brojni kupci koji  nam se ponovo vraćaju sa novim narudžbama.Obzirom da je usvojen  Zakon o zapošljavanju i profesionalnoj rehabilitaciji osoba sa invaliditetom i da je osnovan Fond za subvencioniranje njihovog upošljavanja, očekujemo da ce vrlo brzo i osobe sa invaliditetom pronaći svoje radno mjesto i uopšte mjesto u društvu.
cestotehnik mpljubace bramac elektroprivreda bih te tuzla memprom ibn sina

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.